Weergaloze parktuin

0188-1000x667-1

Nieuwe tuinklanten, ’n nieuw project; een parktuin !!  Én wederom op een andere plaats in ons super mooie Nederland dan Noord Brabant. Ik ben altijd weer blij als ik door dat mooie landschap kan rijden en geniet er mateloos van. Deze keer was dat naar Zuid Limburg. Het mooie Sittard. Hier is het heuvelachtig en de bermen worden veel later geknipt dan in de rest van Nederland. Daarom is het tot ver in de zomer genieten van bloem en nog eens bloem aan de zijkanten van de weg. Daarbij lijkt het wel alsof iedereen die hier woont, altijd een beetje vakantie heeft. Als ik er ben, doet het me altijd denken aan Zuid Frankrijk.

Nieuw tuinmeubilair en vragen over de bestaande parktuin

Het echtpaar bij de voordeur van de villa verwelkomde mij hartelijk. Zij waren eigenlijk op zoek geweest naar nieuw tuinmeubilair en waren via allerlei omzwervingen op mijn site terecht gekomen. Ze worstelden ook met een aantal vragen over hun bestaande tuin. Tijdens het eerste contact werd ik uitgenodigd voor ’n gesprek en uiteraard ga ik dan naar de klanten toe om de status te inventariseren en naar hun wensen te luisteren. Zo krijg ik het snelst meer inzicht in wat nodig is, om bijv. deze bestaande parktuin om te kunnen toveren naar een nog veel mooiere tuin.

Een parktuin, waar bomen goed beheerd zijn, waar het hele jaar rond bloei is en waar het een heerlijkheid is om in te vertoeven. Iedere dag weer.

Harmonie en balans zijn nodig in een tuin

Tijdens ons gesprek werd hun duidelijk, dat er op dit moment geen harmonie en balans was in de bestaande delen van de tuin en dat een aantal bomen erg behoeftig waren aan een goede opfrisbeurt. Een tuin waar goed voor de beplanting wordt gezorgd en die tevens in balans is, geeft energie en rust. Daarbij had de bestaande villatuin ook veel geleden van de verbouwing die er dat jaar was geweest.

Ik liet mijn klanten weten dat ik via een doordacht tuinplan inclusief kleurconcept, hun bestaande tuin kon veranderen in dat wat zij zo graag wilden ervaren. Rust, welbehagen, rijkdom.....een gevoel van thuis zijn, op elk moment en in elke hoek van de tuin.

Een parktuin als waar paradijs

Wij zijn samen aan de slag gegaan en na hard werken, ben ik erg blij om nu de eerste foto’s van deze prachtige tuin, de parktuin die echt weergaloos is geworden, te mogen presenteren.
Lieve mensen, die allemaal geholpen hebben; oprecht bedankt! Het was een genoegen om dit kleine gebiedje in ons mooie Nederland, om te mogen toveren naar een waar paradijs.

Nu, na de tuinaanleg, of misschien beter gezegd: na de tuinrenovatie, is het van belang om de biotoop waar we zo hard aan gewerkt hebben, te laten blijven bestaan en meer nog...te laten groeien en bloeien.

©  florera.nl - alle foto’s en verdere bestanden.