Ontwerp, advies en inrichting
van tuinen ea. buitenruimtes

tuinontwerper en tuinarchitect florera

Van tuinontwerp tot
een los beplantingsplan

De ambachtelijke tuinen van Florera zijn exclusief en uniek met natuur die een ware belevenis zijn. Mijn bureau is een bureau voor het ontwerpen, adviseren en inrichten van tuinen ea. buitenruimtes. Door middel van Florera help ik als tuinarchitect o.a. met het maken van tuinontwerpen, tuinadviezen, beplantingsplannen en volledige tuinplannen. Ook kun je bij Florera terecht voor andere plannen zoals bijvoorbeeld een 3D visualisatie, tuinrenovatie, tuininrichting, voedselbos plan, bemestingsadvies, grondverbeteringsadvies, boom- en snoeiadvies enzovoorts.

Bij al deze diensten staat de liefde voor de natuur, authenticiteit en persoonlijkheid aan de basis. Daarom zijn al mijn ontwerpen uniek, duurzaam en op maat gemaakt. De basis van een adembenemende tuin of buitenruimte is het maken van een doordacht tuinontwerp dat na de uitvoering ook daadwerkelijk goed werkend is. Het gaat om een ruimte die harmonie, sfeer en balans in de juiste verhoudingen uitstralen en waarin al jouw persoonlijke tuinwensen zijn verwerkt.

detailshot-florera.nl
Someren

mijn services als tuinarchitect

Diensten

Tuinontwerp

Een goed aangelegde tuin begint met een doordacht ontwerp. Tijdens het ontwerpen luister ik naar jouw wensen en ga ik af op mijn gevoel. Zo komen we samen tot een harmonisch geheel; een tuin met een beleving van bloem en groen, waar jij en jouw gezin, samen met vrienden, kunnen genieten van allerlei prachtige momenten.

tuinontwerp door tuinarchitect marjan de koning
parktuin door tuinarchitect marjan de koning van florera

Tuinplan

Een tuinplan is een totaaloplossing voor het aanleggen van jouw droomtuin. In een tuinplan verwerk ik alles wat jij nodig hebt om van je tuin een groot succes te maken. Hier zit namelijk naast een tuinontwerp o.a. ook een beplantingsplan, beregenings-/afwateringsadvies, verlichtingsplan, materiaal- en kleuradvies, bodemadvies inbegrepen. 

parktuin door tuinarchitect marjan de koning van florera

Beplantingsplan

Elementen die van invloed zijn en waar je rekening mee dient te houden in jouw beplantingsplan zijn o.a. de tuinstijl en tuinsfeer die je wenst. Uiteraard speelt ook de bodem van jouw tuin een grote rol.  Zo ook de zonnering. Want waar en wanneer is er schaduw? En wat dacht je van bloeikleuren en -tijden? Deze spelen natuurlijk ook een super belangrijke rol.

tuinontwerp door tuinarchitect marjan de koning van florera

Tuinadvies

Heb jij al een mooie tuin, maar ben je toch niet helemaal tevreden over een bepaald element? Wil jij jouw tuin omtoveren tot een adembenemende, luxe en exclusieve tuin? Ik help je graag met een persoonlijk en vakkundig tuinadvies. In de bijna 25 jaar dat ik als tuinontwerper werk, heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan in het maken van tuinplannen, tuinaanleg en het onderhoud.

tuinontwerp door tuinarchitect marjan de koning van florera

3D Visualisaties

De basis van jouw droomtuin begint bij een goed, uitgedacht ontwerp. Je hebt waarschijnlijk al ideeën over welke elementen je graag terugziet; bijvoorbeeld de soort beplanting of de kleurstelling. Voor veel mensen is het echter toch moeilijk om een voorstelling te maken van de exacte tuin. Een 3D tuinontwerp biedt de oplossing! Plannen en ideeën in jouw hoofd, vertaal ik naar beeld en maak het daarmee tastbaar.

3d visualisatie door tuinontwerper en tuinarchitect marjan de koning van florera