Volledige harmonie

mooiste-onder-dakbomen-door-florera.nl_-scaled-3

Enkele jaren geleden werd ik benaderd door een echtpaar, wonende in een prachtig dorp te Noord Brabant. Op het moment dat zij mij benaderden gaven zij invulling aan hun droomwens door het bouwen van een schitterend architecturale moderne villa, waarbij zij de wens hadden om via een perfect passend tuinontwerp een vijf sterren droomtuin te realiseren.

Een sfeervolle tuin met bijzondere tuinelementen, waardoor de tuin een echt exclusieve tuin zou worden was hun wens. De tuinstijl: strak, modern, exact als een maatpak passend bij hun moderne nieuwe architecturale woonhuis.

Ik realiseerde een compleet tuinplan voor deze sfeervolle villatuin. En niet alleen een tuinplan; want tijdens ons eerste contact lieten mijn klanten weten interesse te hebben om ook de tuinaanleg door mij te laten verzorgen. Na de realisatie van het tuinplan en nog tijdens de bouw van hun droomhuis begonnen we dan ook in samenwerking aan dit volgende traject.

Tuinwensen voor een sfeervolle tuin

De schitterende moderne villa van deze klanten is aan de achterzijde volledig voorzien van een glazen wand, welke tot aan de grond reikt. De architectuur van de villa voorziet in grote langwerpige vertrekken, met een ruime hal als entree aan de zijkant van de villa. Vanuit een grote eetkeuken aan de achterzijde van het woonhuis kan men de hele tuin overzien.

Een van de wensen van mijn klanten was een behoorlijk groot eetterras waar een lange tafel kon worden geplaatst, want een paar keer per jaar ontvangen zij veel vrienden en zakelijke gasten. Daarom was er ook de wens voor een groot loungeterras gezamenlijk met een robuuste pergola in de buurt van het eetterras. Én een ondiepe spiegelvijver. Bloeikleuren in een lichte kleur en alleen een bepaalde kleurstelling. Niet alleen voor de sfeerbeleving van de tuin maar mijn klanten vonden het ook erg belangrijk om te helpen aan de bijenstand. Voor hun kinderen moest er achter in de tuin een behoorlijke ruimte worden ingericht om naar hartenlust te kunnen spelen.

Een sfeervolle tuin; een 5 sterren categorie droomtuin! Dat moest het gaan worden.

Tuinonderhoud

Wanneer klanten veel bloemen naast groenblijvende beplantingen wensen in een sfeervolle tuin is het altijd van belang om goed in de gaten te houden wat de wensen zijn ten aanzien van het tuinonderhoud. Want een tuin waar veel bloemrijke borders in aanwezig zijn, kan al snel veel meer tuinonderhoud met zich mee brengen. Daarnaast ook veel onrustiger worden.

In deze tuin was de wens van beperkte hoeveelheid tuinonderhoud ook rust een belangrijke factor naast harmonie en balans. Ik denk dat we hier met z’n allen in geslaagd zijn. Wat vindt u?

Wilt u ook kunnen genieten van een sfeervolle droomtuin zoals deze? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier!

©  florera.nl - alle foto’s en verdere bestanden.