Tuinontwerp

Tuinontwerpen op maat

Een tuin en buiten in de natuur zijn, zijn voor mij altijd weer een beleving. In verbinding staan met de natuur vanuit je gevoel doet mij goed. Je gelukkig voelen vanuit je hart en diep van binnen weten dat alles goed is. Puur natuur en werken met de natuur hier op Aarde geeft mij enorm veel energie en plezier. Tijdens het ontwerpen ga ik dan ook op mijn gevoel af en het maakt mij enorm blij als ik voor jou een weergaloos nieuw tuinontwerp heb gecreëerd, zodat jij met jouw gezin de stress van alledag kunt laten varen en kan genieten. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat, zodra mijn gevoel goed is in combi met een prettig verlopende relatie opdrachtgever, mijn tuinontwerpen een schot in de roos zijn.

Tuinontwerpen maak ik graag met potlood en gum, want dat brengt de mooiste resultaten voort. Ik start met een schets als overzichtsplattegrond uit te werken. Bij deze plattegrond horen altijd ondersteunende sfeerfoto's, stalen van kleuren en materialen en/of een 3D visualisatie. Een tuin is voor mij één en al natuur. Een beleving van bloem en groen waar jij en jouw gezin samen kunnen genieten van allerlei prachtige momenten die iedere dag anders zijn. 365 dagen per jaar genieten is mijn motto!

Bevlogen en met passie werk ik achter mijn tekentafel al jouw droomwensen uit in een uniek tuinontwerp dat precies passend is bij jou en jouw gezin. Het tuinontwerp wat ik uniek voor jou maak is toekomstbestendig, geeft jou rust en laat je genieten. Mijn drijvende kracht is de wijsheid van de natuur, mijn passie en bevlogenheid. Hiermee werk ik als tuinontwerper tuinplannen en adviezen voor mijn klanten uit.

Ambachtelijke tuinontwerpen inclusief beplantingsplan

Een tuinontwerp kan ook een beplantingsplan omvatten. Bomen, struiken, vaste planten, siergrassen, bollen en knollen. Ze dienen allemaal de juiste plaats te krijgen in de tuin, want de ene plant houdt van zon en de andere weer van schaduw. Er zijn er die van wind houden en sommige planten vinden het fijn om dichtbij andere planten te staan. Hier wordt allemaal rekening mee gehouden in een beplantingsplan.

Als tuinontwerper vind ik het van het hoogste belang dat er veel kennis is van bodemsoorten. Deze kennis heb ik in alle jaren opgedaan in heel Nederland en zelfs in het buitenland. Tuinen in de regio Eindhoven bevinden zich meestal op een zandgrond, maar er zijn uiteraard ook andere bodemsoorten zoals klei, löss en veen. Bomen en planten reageren altijd op de grond waar ze op groeien, daarom vind ik het belangrijk om veel van de bodem, het bodemleven en de wensen van de planten af te weten.

Waar de tuinen dan ook liggen en op welke bodem dan ook, een tuin dient voor mij in hoofdzaak altijd een prachtig stukje natuur te zijn en alles dient te kloppen. Het lijnenspel, de indeling, het waterafvoerende vermogen, duurzame materialen en een grote biodiversiteit. Waarom de bestaande tuinplanten en oude materialen niet herbruiken? Het is een must aan het worden, maar in de tuinen van Florera is het al 26 jaar een begrip.

Betrokkenheid als tuinontwerper bij de tuinaanleg

Nadat ik samen met mijn klanten het tuinontwerp met hart en ziel uitgewerkt heb, wensen steeds meer opdrachtgevers ook met mij de tuinaanleg te realiseren. Inmiddels bied ik al jaren mijn opdrachtgevers een helpende hand tijdens het offertetraject of de hele realisatie. Want het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de tuin die op papier tot stand is gekomen, daadwerkelijk zo wordt uitgewerkt zoals wij voor ogen hebben. Om succes te hebben met het tuinontwerp is het van belang om belijningen en details secuur uit te werken. Bomen dienen de juiste standplaats te krijgen en op correcte hoogte te worden aangeplant. Niet alleen de bomen, maar alle planten. Door betrokken te zijn bij de tuinaanleg kan ik als tuinontwerper ervoor zorgen dat het plan wat ik met mijn klanten voor ogen heb tot leven komt en een echt succes wordt. Én dat is ontzettend gaaf!

Ik maak graag kennis

Als tuinontwerper adviseer, ontwerp, realiseer en begeleid ik mijn klanten met één doel voor ogen: een droomtuin of heerlijke buitenruimte te realiseren, die er als een vanzelfsprekendheid is, alsof ’t er moeiteloos is ontstaan.

Meer weten over wat mij drijft als tuinontwerpster? Neem gerust contact met mij op voor een persoonlijk eerste gesprek in jouw zoektocht naar een droomtuin.