Tuinplan

Alle seizoenen genieten

Wilt u een geheel nieuwe tuin aanleggen of uw oude tuin volledig renoveren? Dan is een uitgebreid tuinplan onmisbaar om ervoor te zorgen dat al uw tuinwensen werkelijkheid worden. Maar wat is dat nu eigenlijk, een tuinplan? Is dat hetzelfde als een tuinontwerp? 

Een tuinplan is een totaaloplossing voor het aanleggen van uw droomtuin. In een tuinplan verwerk ik alles wat u nodig heeft om van uw tuin een groot succes te maken. Hier zit namelijk naast een tuinontwerp o.a. ook een beplantingsplan, beregenings-/afwateringsadvies, verlichtingsplan, materiaal- en kleuradvies, bodemadvies in. Met mijn expertise werk ik de tuin in alle details uit zodat u niet voor verrassingen komt te staan en uw tuin tot in de puntjes uitgedacht is. 

Uw visie op maat

Iedere tuin is anders en iedereen heeft andere wensen. Daarom vind ik het belangrijk om samen een goed gesprek te hebben over wensen en een kijkje te komen nemen op locatie. Alleen dan kan ik mij een volledig beeld vormen van de mogelijkheden en kan ik een exact passend en exclusief tuinplan voor jou samenstellen. Of je nu een landelijke tuin, villatuin, stadstuin of loungetuin wil, alles is mogelijk. Ik werk een volledig plan uit met niet alleen een ontwerp, maar ook met bijvoorbeeld een volledig beplantingsplan en bodemadvies erbij. Ook houd ik rekening met het onderhoud van de tuin, heeft u groene vingers of bent u liever zo min mogelijk tijd kwijt aan het onderhoud? Zo maak ik een tuinplan volledig op maat! 

Hoe komt het tuinplan tot stand?

“Voor we tot een tuin komen die je mooi, praktisch en betaalbaar vindt, maken we eerst kennis met elkaar.
Daar neem ik graag de tijd voor. Het moet immers ook een beetje klikken. Die kennismaking is natuurlijk vrijblijvend. Bij jou aankomen blijft de beste weg om tot een weergaloze tuin te komen. Want de wind en zon, de bodemopbouw e.a. natuurelementen spelen een grote rol tot het komen van de juiste oplossingen voor een persoonlijke droomtuin. Maar mijn ervaring van alle jaren heeft me ook geleerd dat we heel veel online samen kunnen oplossen via foto’s. Uiteraard heeft een afspraak bij jou op locatie de voorkeur.

Wanneer ik langskom om de huidige tuinsituatie te inventariseren, kan ik meteen vragen stellen die mij helpen je wensen af te bakenen. Vaak hebben klanten namelijk wel een visie en een gevoel bij hun droomtuin, maar zijn er essentiële zaken waar zij nog niet eerder over nagedacht hebben.
In een uitgebreid gesprek vertel je, jouw wensen. Samen lopen we door alle belangrijke punten en ik laat je foto’s zien van de tuinen die Florera al gerealiseerd heeft. Tijdens deze afspraak maak ik ook wat foto’s van de huidige situatie, kijk ik naar de bodem, zonnering en windligging. Al deze gegevens samen met jouw wensen helpen mij op weg, zodat ik met mijn tuinadvies jouw tuin om kan toveren tot die oogstrelende tuin die jij je altijd al wenste!

Als we dan met elkaar verder gaan, is mijn eerste opdracht een overzichtsplattegrond in kleur met bijpassende sfeerfoto’s of een 3D visualisatie. Daar praten we uitgebreid over. Zodra dat naar uw zin is werken we een gedetailleerd tuinplan uit.

En als je daarna besluit om ook de realisatie aan een team van tuininrichters via Florera over te laten,
krijg je zorgeloos en vertrouwd de Florera-tuin die jij je had gedroomd.”

Ik maak graag kennis

Als tuinontwerper adviseer, ontwerp, realiseer en begeleid ik mijn klanten met één doel voor ogen: een droomtuin of heerlijke buitenruimte te realiseren, die er als een vanzelfsprekendheid is, alsof ’t er moeiteloos is ontstaan.

Meer weten waarom het mijn passie is om tuinontwerpster te zijn? Neem gerust contact met mij op voor een persoonlijk eerste gesprek in jouw zoektocht naar een droomtuin.