Een tuinoverkapping biedt uitkomst om een jaarrond te genieten van je tuin

tuinhuis op maat in moderne tuin met zwemvijver-florera.nl
tuinhuis op maat in moderne tuin met zwemvijver-florera.nl

Onder de categorie buitenmensen plaats ik mijzelf als tuinontwerper echt wel! Ik geniet van lange wandelingen in de bossen of ben in mijn tuin te vinden. Echter door de grilligheid van ons weer word ik vaak gedwongen om terug binnenshuis te gaan. Een tuinoverkapping of tuinkamer biedt vaak uitkomst.

Tijdens de herfst zijn er de prachtige verkleuringen in de tuin en in de wintermaanden, als het bodemleven nog met rust is, ben ik met een dikke trui aan het genieten van alles wat er al wel gebeurd. Niet alleen tijdens momenten in de wintertuin, ook tijdens warme zomerdagen kan een overkapping in de tuin veel extra momenten van tuingenot of gezelligheid met vrienden geven.

Buiten leven in de tuin vol natuur en er samenzijn met dierbaren geeft mij een gevoel van welzijn en een rijk mens te zijn.

Een tuin in je interieur

Om toch alle momenten te kunnen genieten van natuur, kun je uiteraard je interieur verrijken met planten. Maar dan mis je nog steeds de heerlijke buitenlucht en de helende werking van wat de volledige natuur je schenkt. Een overkapping , veranda, poolhouse of tuinhuis op maat is dé manier om je meer verbonden te voelen met de natuur en samen te genieten van een toost op het leven via een glaasje glühwein of hete chocolademelk. Door alle jaren heen heb ik al veel klanten geholpen met een prachtige overkapping precies passend bij hun tuinwensen. Laat mij je inspireren, lees en kijk mee.

Een tuinoverkapping als heerlijke schaduwplek of beschutting tegen weer en wind

Bomen zijn een natuurlijke parasol en geven enorm veel verkoeling tijdens hete dagen. Ook daar is het fijn om onder te zitten, maar soms ben je gewoon met téveel mensen of komt er plotsklaps een flinke regenbui naar beneden. Een strakke overkapping boven het terras heeft je dan veel te bieden, want ook dan kun je buiten blijven zitten en genieten van het uitzicht of de gezelligheid van het samenzijn met familie of vrienden. Zeker als de dagen weer kouder worden.

Voor iedere tuin een eigen type tuinoverkapping

Het liefst wil ik zelf genieten van alle delen van de tuin of uitzicht naar het landschap. Als mijn klanten dat ook willen zoek ik een plaatsje in de tuin waar zij echt een jaarrond kunnen genieten.

Aan huis zelf zijn er ook allerlei overkappingen mogelijk. Het kan dan een strakke overkapping van echt hout, thermisch gemodificeerd hout, glas of een strakke zeildoek overkapping worden. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk hoe de situatie is. Ook is een tuinoverkapping met schuur mogelijk. Dan heb je er tegelijk een fijne opbergplaats erbij.

Wil je de gezelligheid van je woonkamer aan de achterzijde van je woning uitbreiden met een veranda of een extra tuinkamer, zorg er dan voor dat er deuren zijn of dat de veranda goed ventileert en de warmte kwijt kan, bijv. via een lichtstraat. Zo kun je zelfs vanuit je overkapping sterren tellen en dromen over nieuwe wensen.

Een tuinhuis op maat als poolhouse bij een zwembad in de tuin of een luxe tuinhuis bij zwemvijver

Veel opdrachtgevers die een zwembad, plungepool of zwemvijver in hun moderne tuin wensen te realiseren, willen hier ook graag een overdekt terras bij via een overkapping. Deze overkappingen worden van allerlei materialen vervaardigd. Alles is afhankelijk van de wensen en de maat. Wil je een overkapping van 3×3 meter, een overkapping 6×3 meter of een extra luxe overkapping waar je zelfs een jacuzzi of barretje onder kwijt kunt? Ze zijn allemaal mogelijk, in diverse materialen, afmetingen en kleurstellingen.

Tuinoverkapping naar aanleiding van tuinadvies

Moderne en strakke tuinen krijgen van ons via het tuinontwerp een strakke overkapping voor het terras. Naar elke wenselijke maatvoering, kleur en vorm aangepast. Bij een tuinontwerp van Florera waar jij de wens hebt aangegeven dat je een overkapping wenst, zit voor jou altijd een advies terrasoverkapping inbegrepen. In dit tuinadvies worden je de mooist passende materialen en kleurstellingen aangereikt. Uiteraard spreken we allereerst al jouw wensen door.

Daarna koppel ik deze wensen aan de afmeting van de tuin, de beplantingen en bestaande kleurstellingen. Samen praten we over alle elementen die nodig zijn, zoals kleurstellingen, maatvoering, vorm en verlichting. Het bemonsteren van materialen behoort tot de mogelijkheden, zoals ook samen een bezoek brengen aan een toeleverancier die de overkapping gaat bouwen. 3D tekeningen van het uiteindelijke advies worden gerealiseerd. Zo wordt jouw nieuwe tuin gevisualiseerd inclusief de overkapping.

Wil je meer zien van onze mooie Ibiza sfeertuin 3D visualisatie? Kijk dan hier!

Tijdens de tuinaanleg leveren we de overkappingen rechtstreeks aan. Dit bespaart onze opdrachtgevers kosten en tijd. Zie hier een paar mogelijkheden.

Advies op maat?

Een landelijke tuin krijgt van ons uiteraard een ander tuinconcept aangereikt dan een strakke tuin. Ook zal een overkapping in een landelijke tuin er vaak anders uit zien, dan in een moderne tuin.

Zo scheppen we samen uit jouw wensen en onze inspiratie een ruimte van sfeer, schoonheid en gebruiksplezier via een tuin maatplan.

Wil je een advies op maat voor een tuinoverkapping? Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand formulier.

Meer inspiratie