Strakke tuin met koivijver

moderne tuin eindhoven koi vijver
moderne tuin eindhoven koi vijver

Slimme tuinoplossingen en exclusieve tuinplanten met als doel: een stoere strakke tuin met koivijver, die het gehele jaar rond weergaloos is.

In een natuurrijk deel van Eindhoven is een modern huis gesitueerd met rondom een strakke tuin. Het is heerlijk wonen in deze groene omgeving met een rijk historisch verleden. Binnen enkele minuten sta je in eikenbossen of op de heide, dat een beschermd natuur gebied is. Na een bijzonder geslaagde exclusieve, interieur make-over was nu de tuin aan de beurt.

strakke moderne tuin met terrassen en koivijver

Jaarrond in bloei, met schaduw en koivijver

De bewoners waren tevreden over het bestaande strakke lijnenspel dat in de tuin aanwezig was door middel van de verhardingen en de lange spiegelvijver. Maar ze wilden extra schaduw in de keuken, want er was vaak teveel zon en warmte binnen. Zij wilden graag een droomtuin die het jaar rond aantrekkelijk is, met op diverse plaatsen schaduw, een kleurrijk pallet aan natuur, gemak in tuinonderhoud en koivijver.

moderne tuin eindhoven koi vijver

Een natuurrijke droomtuin

De strakke tuin met koi ijver was in de laatste jaren al een paar maal aangepakt, maar niemand had tot dan, het gewenste resultaat weten te realiseren.

Na een rondje tuin merkte ik dat er veel meer aan de hand was dan alleen te weinig schaduw. Zo zat er in de bestaande tuin geen dieptewerking. Was de  tuinsfeer erg plat en zonder enig spanningsveld. De voortuin was somber, eentonig en een groep vaste planten woekerde er lustig op los, wat het tuinonderhoud niet ten goede kwam. Ook de combinatie van vaste planten in de achtertuin had veel te veel onderhoud nodig. Ook had ik mijn vraagtekens bij de bodemgesteldheid.

Na het bestaande tuinontwerp aan te passen met exclusieve slimme tuinoplossingen en een bodemanalyse, ben ik samen met hovenier, kwekerij ea. toeleveranciers aan de tuinrenovatie begonnen.

Zo realiseerde ik een stoere strakke tuin met koivijver en diverse terrassen, die in harmonie en balans is. Rust en schaduw geeft en makkelijk in tuinonderhoud is.

spiegelvijver eindhoven

Van binnen naar buiten via koivijver

Doordat de spiegelvijver direct achter de woonkamer ligt, kunnen de bewoners jaarrond optimaal genieten van hun tuin. Hun oog wordt geleid door het rechte lijnenspel van de vaste planten die de tuin en terras bij vijver accentueren.

De grootste tuinwens was meer schaduw in de keuken. Om dieptewerking in de tuinte bewerkstelligen, zijn er de  afgelopen winter 3 grote dakbomen geplaatst. Zij zijn met een kraan over het dak getild, waar de bomen alle drie precies op rij werden aangeplant. Na het uitlopen van de bomen in het voorjaar reiken de takken van deze bomen tot ver over het terras en zullen spoedig ook de keuken verrijken met hun schaduw.

Jaarrond in bloei

Van vroeg voorjaar to laat in de herfst verrast de tuin haar bewoners met bloei in een divers kleurenspectrum. Zelfs diep in de herfst is de tuin nog oogstrelend.Van vroeg voorjaar to laat in de herfst verrast de tuin haar bewoners met bloei in een divers kleurenspectrum. Zelfs diep in de herfst is de tuin nog oogstrelend.

Villatuin eindhoven jaarrond in bloei

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door deze tuin en wil je ook samen met mij jouw droomtuin realiseren? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

© florera.nl – alle foto’s en verdere bestanden.