Luxe villatuin

tuinrenovatie luxe tuin met zwembad en poolhouse via tuinfoto avonduren- florera.nl

“Onze bestaande tuin willen we graag updaten naar een luxe villatuin, waar we veel meer kunnen genieten van ons bestaande zwembad. We hebben moeite met de Buxusmot en onze achtertuin is nu niet een echte tuin te noemen.” Dat waren de openingszinnen van een echtpaar waar ik zo’n anderhalf jaar geleden op uitnodiging aankwam voor een kennismaking- en inventarisatiegesprek.

Zij bezitten een mooie villa in de regio Weert en hadden ooit een mooie tuin. Door de jaren heen gingen er steeds meer elementen verloren, totdat de Buxus mot ook de voortuin plat legde. Zij houden van een luxe tuin rondom hun villa, waar ze 12 maanden van het jaar van kunnen genieten. Een waanzinnige villatuin die meehelpt aan de biodiversiteit te verbeteren met alle comfort en gezelligheid, zowel overdag als tijdens de avonduren. De ruimte rondom het zwembad was erg belangrijk. Daar wilden zij veel bewegingsruimte om gezamenlijk te eten, te zonnen of samen te komen om te toosten op het mooie leven. Een loungeruimte waar men tot de laatste uurtjes gezellig samen kon zijn en verbindingen met elkaar kon verstevigen was wel een van hun grootste wensen voor hun nieuwe luxe tuin.

Na twee verhelderende, maar ook zeer gezellige gesprekken, startte ik met een tuinontwerp plattegrond, die onmiddellijk een schot in de roos was. Alle tuin elementen waar mijn opdrachtgevers over gedroomd hadden, waren goed vertegenwoordigd in het nieuwe plan.

Voordat we verder doorstapten met de detailplannen zijn we samen in de auto gestapt en op één van de mooiste boomkwekerijen in het land persoonlijk hun eigen bomen gaan uitzoeken. Dat was een ware belevenis. Naast de prachtige bomen, zorgen de tuinplanten voor een waar tuingenot tijdens 4 seizoenen via hun diversiteit en bloempracht.

Het prachtige ruime poolhouse dat een overkapt terras en dichte berging bevat is volledig op maat gemaakt met toekomstbestendige materialen, voorzien van sfeervolle verlichting en een heater zorgt ervoor dat men vele maanden echt met elkaar kan genieten. Ook alle andere materialen, de verlichtingen, kleurstellingen van deze tuin zijn tot in het detail gezamenlijk uitgekristalliseerd om de oogstrelende luxe villatuin die op bijgaande foto’s als resultaat worden getoond te realiseren.

Op het einde is er nog een hele bewuste keuze gemaakt voor 6 tuinvazen in een bepaalde kleur en afwerking, gemaakt van klei en handvervaardigd door Atelier Vierkant. Tijdens dit laatste traject zijn de klanten terecht gekomen bij een andere toeleverancier van Florera, waarze 2 deckchairs met kussens hebben aangeschaft.

En zeg nou zelf: is het geen plaatje?

P.s. Florera verzorgde voor deze luxe villatuin het tuinontwerp plan en tevens de begeleiding van de tuinaanleg. Mijn grote dank gaat uit naar alle bedrijven die mee hebben geholpen aan deze tuin om te toveren tot een ware luxe villa tuin, maar mijn grootste dank gaat naar mijn geweldige opdrachtgevers. Ook alle andere materialen, de verlichtingen, kleurstellingen van deze tuin zijn tot in het detail gezamenlijk uitgekristalliseerd om de oogstrelende luxe villatuin die op bijgaande foto’s als resultaat worden getoond te realiseren.

©  florera.nl - alle foto’s en verdere bestanden.