Paradijselijk genieten

siergrassen en plantencombiantie goed voor bij rondkom koi vijver-florera landscaping.
siergrassen en plantencombiantie goed voor bij rondkom koi vijver-florera landscaping.

Op het moment dat deze tuinklanten bij me kwamen was hun landschappelijke tuin erg verouderd. Hun liefde voor tuinieren was duidelijk zichtbaar, zo ook voor alle Koi karpers die ze hadden. Een grote organische vijver overwoekert met riet en grote bossages planten door elkaar lieten mij even stil staan. Mijn cliënten konden het onderhoud van hun landschappelijke tuin niet meer overzien en een onderhoudsvriendelijke tuin die een geheel jaarrond mooi zou zijn, was hun grootste wens.

Deze landschappelijke tuin met een afmeting van 3000m² riep gewoon om herzien te worden naar een natuurrijke tuin die maar een paar keer per jaar onderhoud nodig had en voldoende ruimte bood aan de vriendelijke spectaculaire Koi karpers.

Elke dag puur genieten tijdens een wandeling

Als tuinontwerper houd ik van een krachtig lijnenspel. Lange lijnen, simpel met oogstrelende details en een warm kleurenspel. Na een doordacht tuinplan realiseerde ik gezamenlijk met een gerenommeerd hoveniersbedrijf deze natuurrijke landschappelijke tuin met diverse terrassen en kleine zitjes, harmonieus opgenomen in het geheel, die het jaarrond een waar paradijs is. De tuin nodigt uit om te gaan wandelen en puur genieten, elke dag weer.

Natuurrijk, bouwend aan een mooiere wereld

Het is een rustige landschappelijk tuin geworden, met grote groepen bloeiende planten en bijzondere bomen, die het hele tuinseizoen oogstrelend is. Daarbij positief bijdraagt aan de bijenstand en een ware uitnodiging is voor vlinders en insecten.

De Koi vissen hebben tijdens de bouw van de tuin, de hele winter in de sloten aan weerszijden van het perceel gebivakkeerd. Ze hebben het allemaal overleefd en kunnen nu weer met hartenlust zwemmen in de 2 grote vijvers die ondergronds aan elkaar verbonden zijn. Via een harthouten brug kun je vanaf het gazon naar een border achter de vijver komen. Daar bevindt zich aan de zijkant een klein zitje, waar je met warme dagen in de lommerijke en verkoelende schaduw van de bomen ook van de landelijke tuin met vijver kunt genieten.

Deze tuin ligt in de schitterende gemeente Eersel en is aan de achterzijde omgeven door diverse andere woonhuizen. Om niet alleen mijn opdrachtgevers privacy te schenken maar ook alle omwonende,  verzorgde ik aan het einde van het perceel een stukje natuur dat ook voor alle achterburen altijd weer genieten is en iedereen de gewenste privacy schenkt.

Een andere wens van mijn tuinklanten was; het behouden van de composthoop. In dat achterste gedeelte is ook de composthoop gerealiseerd, maar dusdanig dat er geen overlast van is. Door het uitgekiende tuinplan hebben alle onderdelen precies de juiste plaats gekregen.

Ik hoop dat u ook zult genieten bij het zien van dit project, net zoals mijn tuinklanten nog steeds iedere dag doen. Zelf een landschappelijke tuin met koi vijver aanleggen? Neem gerust eens contact op via onderstaand contactformulier.

©  florera.nl - alle foto’s en verdere bestanden.