Landelijke tuin met een rijke natuur

landelijke tuin met natuurlijke beplantingen zoals pluktuin wilde bloemen-florera.nl
landelijke tuin met natuurlijke beplantingen zoals pluktuin wilde bloemen-florera.nl

Ruim 3 jaar geleden werd ik benaderd door opdrachtgevers die een groot perceel hadden gekocht dat tegen het Mastbos te Breda lag. Daar diende rondom hun prachtige privé en bedrijfswoning een duurzame landelijke tuin komen te liggen waar men met het hele gezin, veel vrienden en ook klanten kon gaan genieten van een prachtig rijk stuk natuur. Op dat moment dat we samen voor de eerste keer het terrein bezochten waren er nog geen bouwactiviteiten. Sommige delen waren droog en schraal, andere waren vochtig.

Een landelijk tuinontwerp realiseren

Het geeft veel voordelen om al vóór de bouw van een woning het tuinontwerp plan klaar te hebben liggen, of te realiseren. Zo kon ik mijn opdrachtgevers helpen met adviezen hoe men tijdens de bouw het beste kon omgaan met de grond. Want een tuin staat of valt met een goede bodem.

Het tuinontwerp plan is er gekomen, zo ook de bouw van de woning en mijn opdrachtgevers wonen er nu al geruime tijd en genieten iedere dag. Er is ook veel werk aan de winkel 😉 , want zij werken de tuinaanleg zelf uit, met wat hulp van een hovenier en mijzelf door hen te ondersteunen met diverse adviezen waar nodig.

 

Hierbij wat eerste foto’s van deze grote landelijk tuin.
Pascalle ten Hagen: veel dank voor de mooie foto’s.

Een landelijke tuin met veel boomsoorten, natuurlijke beplantingen en heerlijke pluktuin

Door de grote oppervlakte van zeer ruime landelijke tuin zijn er veel boomsoorten in de tuin aangeplant. Deze staan allemaal beschreven in het beplantingsplan dat ik voor mijn opdrachtgevers heb uitgewerkt.

De meeste bomen zijn meerstammige bomen. Door de uitstraling van bomen met meerdere stammen krijgt de tuin al direct een landelijke tuin. In deze grote tuin is onder andere een Ginkgo biloba aangeplant. Een leuke vermelding is dat deze boom in de landelijke voortuin in het houten vlonder terras is geplaatst, waar de boom ook door het dak steekt. Verder zijn er nog veel meer boomsoorten aangeplant, waaronder mooie bloemsembomen van het type Prunus Yedoensis en grote landelijke bomen van Chitalpa tashkentensis ‘Summer Bells’. Een boomsoort die zeer droge grond aan kan en schitterende roze orchidee achtige bloemen heeft.

Verdere boomsoorten zijn:

  1. Eucommia ulmoides
  2. Celtis australis
  3. Cercidiphyllum japonicum
  4. Acer buergerianum
  5. Parrotia persica
  6. Cercidiphyllum japonicum ‘Pendulum’
  7. Liquidambar styraciflua.

 

Én de echte tulpenboom Paulownia tomentosa. Deze boom met haar super grote blad geeft heerlijke schaduw tijdens warme dagen en daarbij nog eens prachtige bloemen. 

De bomen worden verder aangevuld met grote banen siergrassen en veel bloemen. Bloemen en wilde bloemen waar men bijna één jaarrond vele vazen mee kan vullen. Naast een landelijke tuin is het dus ook nog eens een pluktuin geworden. Máár deze grote landelijke tuin heeft nog veel meer te bieden.

Door alle tuinplanten heeft de tuin een zeer rijk biodiversiteit en zal hiermee een grote bijdrage leveren aan het leven van de bijen ea. insecten.

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door deze tuin en wil je ook samen met mij jouw droomtuin realiseren? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

© florera.nl – alle foto’s en verdere bestanden.