Tuinadvies op maat

Tuininspiratie opdoen op het internet is niet zo moeilijk, want overal worden prachtige foto’s getoond. Maar een goed tuinadvies is een ander verhaal. 

Dromend bij een heerlijke kop thee, zie je die prachtige bloementuin waar de bijtjes gek op zijn voor je. Je vraagt jezelf af hoe jij vanuit die prachtige foto’s ook jouw eigen droomtuin kunt krijgen. Want dat is toch wel je grootste wens. Je kijkt naar buiten en ziet een groep planten die uitgebloeid is en peinst wat je hieraan kunt doen. Het antwoord schiet je niet te binnen. Oh ja, je kunt naar het tuincentrum in de buurt gaan en nieuwe planten kopen die nu bloeien. De oude planten uit de tuin halen en weggooien om plaats te maken voor de nieuwe bloeiende vaste planten. Dat is heel leuk, maar telkens ruimen en weggooien?? In deze tijd?? Het kan ook anders 😉.

Heb je er wel eens over nagedacht om een goed tuinadvies in te winnen, zodat je tuin 4 seizoenen lang mooi en bloeiende borders heeft? Want ja, je kunt mij ook inhuren om je te laten helpen via tuinadviezen c.q. tuinadvies per uur. Lees hieronder een paar voorbeelden.

Een droomtuin realiseren via tuinadvies

Enige tijd geleden ontving ik een telefoontje. Een zachte vrouwenstem, die mij vroeg of ik misschien ook wel eens tuinadviezen gaf, naast het maken van een ontwerp. 

Ze worstelde al jaren met haar eigen tuin. In het kort legde ze uit, dat ze vanuit de woning tegen de tuintafel keek, die op het terras stond en hierdoor weinig kon genieten van de bloeiende planten. Door de tuintafel werd het zicht op de huidige achtertuin ontnomen. Ook waren sommige bomen té groot geworden en zaten ze te denken om deze bomen maar op te ruimen. 

Ze hadden als eens een hovenier op bezoek gehad en deels de tuin laten aanpassen, maar dat was slecht bevallen. Vaste planten die in kleuren bloeiden die niet gewenst waren en eigenlijk was er niet echt een oplossing gekomen voor het uitzicht probleem. Éen boom was volledig gekandelaberd, waarna de sappen uit de boom stroomden en de boom in het voorjaar niet meer was uitgelopen. 

Daarom wilden ze nu maar eens een tuinontwerper in de hand nemen. Hun budget was beperkt en daarom wilden ze graag een groot deel zelf uitvoeren. Dus kwam er ook de vraag of ik ze hiermee kon helpen. Ik legde uit dat ik met Florera ruim 27jaar expertise had in het uitwerken van allerlei type tuinen, waarbij de wensen van de klanten op de eerste plaats staan en dat ik hen graag wilde helpen. 

Nu houd ik van persoonlijk contact en korte lijnen. Daarbij is er een voortdurende ontwikkeling op het gebied van beplantingen. Om een professioneel kwalitatief tuinadvies te kunnen geven, is het belangrijk om de huidige status van de tuin te bekijken en naar de persoonlijke wensen te luisteren. Ik kom daarom het liefst naar je toe, zodat we samen kunnen kijken hoe ik je het beste kan helpen.

Een klein budget hoeft geen probleem te zijn. Ik heb al jaren klanten die hun tuin helemaal of deels zelfstandig uitwerken na een tuinadvies of meerdere adviezen. Sommigen van hen laten toch een beplantingsplan of een ontwerp maken. Alles is afhankelijk van hoe uitgebreid je wensen zijn.

Tijdens onze samenwerking reik ik ook je aan, wat na het tuinadvies, c.q. adviezen de beste weg van uitwerking is. Hieronder nog een ander voorbeeld.

Een voorbeeld van tuinadvies: een voortuin die echt aangepakt moest worden en een beauty van een natuurlijke vijver.

Al vele jaren geleden ontving ik een aanvraag van iemand, waarbij de voortuin echt een make-over nodig had. Ik ben gaan kijken en samen met de huidige tuinklanten had ik een zeer goed gesprek. 

In dit geval is er wel een tuinplan gemaakt, waarvan ieder jaar een deel wordt uitgewerkt. Jaarlijks vragen deze tuinklanten mij om nog een keer aan te komen om samen een rondje tuin te maken en via een tuinadvies een bepaald onderdeel bij te stellen. 

Dat komt dan neer op een hele middag advies, waarna de klanten weer verder kunnen om de tuin tot in details om te toveren naar een hun echte droomtuin.

Helemaal achteraan op het perceel, ligt een natuurlijke vijver. Het is betoverend deel van de tuin. Dit deel werd eigenlijk heel goed zelf bijgehouden en viel buiten het plan. Toch bleek na een paar jaar dat bijstellen van beplantingen wenselijk was, want de bomen rondom de vijverrand hadden last van een fluctuerende waterstand, door de wisselende weersomstandigheden.

Ik kan nog veel meer voorbeelden geven, waar een tuinadvies wenselijk voor zou zijn. Want door de jaren heen blijk ik een echte troubleshooter te zijn. In alle jaren ben ik in de praktijk al veel tuinklanten tegen gekomen, die na een traject met tuinontwerper of hovenier nog problemen hadden en met wie ik in samenwerking uiteindelijk hun droomtuin wel heb weten te realiseren via Florera. Hieronder nog 10 voorbeelden waarvoor u mij kunt contacten om een professioneel en vakbekwaam tuinadvies:

  1. Een tuin die na plan en aanleg, niet de tuinstijl kenmerken heeft die zó graag gewenst waren. 
  2. Een tuin waar een deel van de tuin totaal niet wordt gebruikt. 
  3. Een tuin die gedeeltelijk is gerenoveerd, c.q. een verbouwing heeft plaatsgevonden en nu uit balans is. 
  4. Een tuin waar geen privacy is. 
  5. Een tuin waar men behoefte heeft aan een advies materialen en kleurstellingen. 6 Een voortuin of achtertuin gezellig maken met mooie bloeiende planten en of andere tuinelementen. 
  6. Een stadstuin die veel verharding heeft en waar men niet weet waar welke tuinplanten kunnen worden geplaatst. 
  7. Een tuin in de luwte leggen (windluw maken). 
  8. Tuinen waar bomen te groot worden, via hun wortels problemen geven of zelfs omvallen na een tuinaanleg. 
  9. Een tuin waar men behoefte heeft aan een advies materialen en kleurstellingen. 
  10. Een grote of kleine tuin die na plan en aanleg niet de bloeikleuren bevat die gewenst waren.

Staat uw tuin en vraag er niet bij, contact me dan gerust. Dan kan ik samen met u kijken hoe ik u toch kan helpen.

P.S. Wist u dat u via mij ook alleen een beplantingsplan, een lichtadvies of een materialen advies kunt laten verzorgen? Het hoeft niet altijd een volledig tuinontwerp plan te zijn. Én uiteraard weet ik dat na een advies, plan of deelplan een realisatie komt. Ook hierin kan ik u adviseren.

Meer inspiratie